MIÉRT IS FONTOS A HATÉKONY ONBOARDING?

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Amikor új dolgozót veszünk fel, általában egy hosszú és költséges toborzási és kiválasztási folyamaton vagyunk túl. Hirdetések, előszűrések, és hosszú interjúk után áll munkába körültekintően kiválasztott új munkatársunk, azonban sokszor előfordul, hogy még a próbaidő alatt távozik is. Rosszul választottunk? A kiválasztási technikáinkban van a hiba? Sokkal valószínűbb, hogy utána rontottunk el valamit…

Az első néhány hónap kulcsfontosságú egy új munkahelyen. Csakis jól megtervezett és hatékony onboarding folyamatok segítségével tudjuk biztosítani új munkatársaink gyors beillesztését és megtartását.

Sok cégnél a beillesztést letudják 1-2 tréninggel, ahol a HR néhány fontos információt ad át a munkaidőkeretről vagy a belépőkártya használatáról. Ez azonban a megtartás szempontjából természetesen nem sokat ér. Az onboarding a pozíciótól függően tarhat 3 hónaptól akár 1 évig is, de van olyan nagyvállalat, amelynek 2 évig tart a beillesztési folyamata. A beillesztést a HR koordinálja, és számos tréning, meeting, egyéni mentori program, értékelések, és gyakorlati támogatások jól megtervezett sorozatából tevődik össze.

A jó beillesztési folyamat formalizált és standardizált, mégis sok szempontból az egyénre szabottnak kell lennie, amelyben a vállalat és az új munkatárs megismerik egymás értékeit, az új kollégánk megérti a vállalatunk stratégiáját és működését, miközben közösen tűzünk ki mérhető célokat számára.

A jó beillesztési folyamat segítségével rövidebb idő alatt válik új dolgozónk teljes értékű és elkötelezett munkatárssá és jelentősen csökken a munkaviszony első évében a fluktuáció, így összességében komoly költségeket takaríthatunk meg a vállalat számára.

Túl sokan távoznak a vállalatától próbaidő alatt? Szeretné megtervezni vagy egyszerűen hatékonyabbá tenni vállalatánál a beillesztést? Alakítsuk ki együtt onboarding folyamatait! Keressen minket a Kapcsolatfelvételi űrlapon vagy az office@connect28.hu címen!

Olvasd el a többi bejegyzésünket is!

No Layout Found!

Legfrissebb állásajánlataink

No Layout Found!